Aukra kommune med alle ansatte skal rette seg etter anbefalinger fra FHI om tiltak for dempe spredningen av covid 19 smitte

Aukra kommune innfører følgende tiltak med øyeblikkelig virkning. Tiltakene gjelder til minimum 26. mars, men kan bli endret ved behov i tråd med råd fra FHI.

• Alle skoler og barnehager blir stengt. Mer informasjon kan du lese på udir.no
  • Foresatte tilsatt i helse og omsorgsyrker vil få tilbud for sine barn i skole og barnehage.
  • Kommunehuset stenges. Møter kun per telefon og etter avtale saksbehandler/sentralbord.
  • Badebasseng blir stengt.
  • Frisørsalonger og lignende stenges, jf. Nasjonale retningslinjer
  • Serveringssteder stenges
  • Aukra kommune avlyser alle arrangement.
  • Der det er samlinger av flere personer må det være lett tilgjengelig handvask med såpe, papirhåndklær og antibac.
  • Alle tjenestereiser i regi av kommunen blir avlyst.
  • Kommunen fraråder fritidsreiser.
  • Helsepersonell forbys å reise utenlands. Dette gjelder også fritidsreiser.
  • Kommunen fraråder besøk til Aukra omsorgssenter, Heildøgns omsorg og Bergtun. Besøk bare etter avtale. Tlf: 41859000
  • Kommunen vil legge til rette for hjemmekontor og ber ansatte om ta med seg bærbar PC hjem etter arbeidstid.
  • Aukra kommune vil unngå å delta i eller arrangere seminar, kurs, og møter i regi av kommunen.
  • Der det er hensiktsmessig blir video eller telefon tatt i bruk.
  • Aukra kommune ber alle som har hoste eller feber om å holde seg hjemme fra jobb.
  • Ved alle arbeidsplasser må ansatte bidra til økt renhold. Dørhandtak, skrivebord, tastatur og mobiltelefon/telefon skal rengjøres daglig.
  • Aukra kommune fraråder alle ansatte å handhilse og klemme.
  • Aukra kommune ber alle ansatte sette seg grundig inn i handvaskeveilederen fra FHI.

Aukra 12. mars 2020

Roald Borthne